Hasiči v Sabinove hasili dva požiare

14.07.2005 Sabinov

Prešov 13. júla (TASR) - Hasiči zo Sabinova zasahovali dnes pri dvoch požiaroch. Vyše hodinu po polnoci ich privolali k uhaseniu plameňov, ktoré šľahali z ch...
Prešov 13. júla (TASR) - Hasiči zo Sabinova zasahovali dnes pri dvoch požiaroch. Vyše hodinu po polnoci ich privolali k uhaseniu plameňov, ktoré šľahali z chaty v rekreačnej oblasti obce Drienica. Podľa informácií službukonajúceho z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove hasiči prišli na miesto, už keď oheň bol rozsiahly.

Na rozľahlej drevenej zrubovej budove zhorelo celé podkrovie a časť prvého podlažia. Majiteľke vznikla podľa predbežných odhadov škoda asi milión Sk. Príčina požiaru sa vyšetruje. Nie je vylúčené ani úmyselné podpaľačstvo.
Druhý požiar hlásili hasičom v Sabinove po 12. h. Horela chatrč v najväčšej rómskej osade na Slovensku v obci Jarovnice. Obydlie o rozlohe šesť krát štyri metre zhorelo celé, ba hrozilo, že sa vznietia aj okolité. Hasiči však jednu chatrč pred plameňmi zachránili. Nikto nebol zranený. Predpokladá sa, že príčinou vzniku ohňa bola hra maloletých detí so zápalkami. Škodu odhadli na tridsať tisíc Sk.
 

Vyberte región